Potrzebujemy:
filet z kurczaka - jedna pierś, ok. 300g
cukinia - 1 mała
koperek - 1 pęczek
pieczarki - 4 duże(naprawdę duże)
śmietana 22% do sosów i zup - 2 łyżki
gałka muszkatołowa - 2 łyżeczki
pieprz, sól - do smaku
makaron tagliatelle - 200g
makaron tagliatelle - 200g
oliwa/olej do smażenia
I do dzieła:
Pierś z kurczaka kroimy na bardzo drobne kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej/oliwę i podsmażamy kurczaka.
W czasie kiedy drobno pokrojony filet się smaży, my kroimy w kostkę cukinię, pieczarki w paseczki. Wrzucamy do garnka, podsmażamy i dodajemy pokrojony drobno koperek (cały pęczek).
Kurczaka przyprawiamy gałką muszkatołową, solą, pieprzem i kiedy już będzie usmażony wrzucamy do garnka z warzywami.
Dodajemy do całości śmietanę, mieszamy łącząc wszystko razem aż powstanie gęsty sos.
Podajemy z makaronem tagliatelle ugotowanym według przepisu na opakowaniu i grillowaną cukinią.
Smacznego!
Porcja idealna dla dwóch osób - głodomorów.
W czasie kiedy drobno pokrojony filet się smaży, my kroimy w kostkę cukinię, pieczarki w paseczki. Wrzucamy do garnka, podsmażamy i dodajemy pokrojony drobno koperek (cały pęczek).
Kurczaka przyprawiamy gałką muszkatołową, solą, pieprzem i kiedy już będzie usmażony wrzucamy do garnka z warzywami.
Dodajemy do całości śmietanę, mieszamy łącząc wszystko razem aż powstanie gęsty sos.
Podajemy z makaronem tagliatelle ugotowanym według przepisu na opakowaniu i grillowaną cukinią.
Smacznego!
Porcja idealna dla dwóch osób - głodomorów.
..jeszcze w garnku |
..i voila! |
Bardzo apetyczna pasta :) I ta grillowana cukinia.. mmmm. Głód musiał uciekać szybko :)
OdpowiedzUsuńChyba aż za szybko.. A ponoć objadanie się jest niewskazane, ale jak się powstrzymać?:))
Usuńuwielbiam makaron, do tego sos z pieczarkami i kurczakiem.. jej to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńoh, moje smaki! Pycha!!!
OdpowiedzUsuń