WAKACJE!
Potrzebujemy:
cukinia - 2 małe
cukinia - 2 małe
pomidory - 4 sztuki
papryka czerwona - 2 sztuki
papryka zielona - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
przecier pomidorowy - 2 łyżki
czosnek - 2 ząbki
pieczarki - 400g
kiełbasa - 350g
parówka - 2 sztuki
olej do smażenia
I do dzieła:
I do dzieła:
W dużym garnku podsmażamy cebulę. Gdy już się zeszkli dodajemy do niej pokrojone w kostkę pieczarki.
Papryki kroimy w dość sporą kostkę (usuwamy też gniazda nasienne) i dodajemy do garnka.
Dusimy ok. 15 minut.
W tym czasie kiełbasę i parówkę kroimy w kostkę/paseczki.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Papryki kroimy w dość sporą kostkę (usuwamy też gniazda nasienne) i dodajemy do garnka.
Dusimy ok. 15 minut.
W tym czasie kiełbasę i parówkę kroimy w kostkę/paseczki.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę.
Mięso oraz pomidory dodajemy do lecza, cukinie kroimy w kostkę i również wkładamy do garnka.
Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy przecier pomidorowy i ząbki czosnku.
Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy przecier pomidorowy i ząbki czosnku.
Wszystko dusimy pod przykryciem około 40minut.
Smacznego!
Smacznego!
uwielbiam potrawy jednogarnkowe.
OdpowiedzUsuńJa również :) Fasolka po bretońsku, leczo, bigos.. mniam!
UsuńWygląda pięknie. I też podoba mi się idea brudzenia tylko jednego garnka :)
OdpowiedzUsuńTo ułatwia sprawę "poobiednią":). Nie cierpię zmywać..
UsuńO, leczo! Resztka z wczoraj stoi jeszcze w lodówce. Mama zrobiła :)
OdpowiedzUsuńUbóstwiam leczo! z pieczarkami jeszcze nie próbowałam!:)) Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńPieczarkowe leczo to jest dopiero to :D A moją wersję jadłyście? Leczo przepisy
OdpowiedzUsuń